Ένα γιορτινό τεύχος, για έναν γιορτινό μήνα. Γιατί, κανείς δεν επιτρέπεται εν έτει 2021 να έχει τα μάτια, τα αυτιά, και κυρίως… τα μυαλά του “κλειστά”.

Διαβάστε προσεκτικά την παρακάτω λίστα:

  • Tim Cook, CEO της Apple
  • Trevor Burgess, CEO της επενδυτικής τράπεζας C1 Financial
  • Peter Thiel, co-founder και πρώην CEO της Paypal
  • John Hall, πρόεδρος του ΔΣ της Linux
  • Claudia Brind-Woody, Vice President της ΙΒΜ
  • Antonio Simoes, CEO της Santander
  • Martin Chavez, Vice Chairman της Goldman Sachs
  • Inga Beal, πρώην CEO της Lloyd’s
  • David Hynam: CEO της Bupa Insurance

Μια λίστα που περιλαμβάνει μόνο τις χρηματοοικονομικές και τεχνολογικές εταιρείες που βρίσκονται στο Fortune 500. Μια λίστα που μπορεί να γεμίσει με πολλές σελίδες αν προσθέσουμε ονόματα από άπειρες εταιρείες, μικρές ή μεγάλες από όλον τον κόσμο. Κοινός παρονοματής, όλοι αυτοί είναι οι λεγόμενοι “Superstar Wonderful Weirdos”, ή αλλιώς μέλη της LGBTQI+ κοινότητας.

Ο Ιούνιος είναι παραδοσιακά μήνας Υπερηφάνειας. Μήνας που γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα, και που προσπαθούμε να κάνουμε και τους τελευταίους… “αρνητές” να αντιληφθούν ότι η αποδοχή του diversity δεν είναι μόνο η ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στην προσωπικότητα και την ύπαρξη του διπλανού μας.

Ειδικά στο business κομμάτι, το diversity μπορεί να αποφέρει, εκτός των άλλων, και σημαντικά οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη. Έρευνες επί ερευνών τα τελευταία χρόνια έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι ένα ΔΣ με λευκούς στρειτ μεσήλικους άνδρες μπορεί να οδηγήσει μια επιχείρηση σε ένα σημείο επιτυχίας.

Ένα ΔΣ όμως με άνδρες, γυναίκες, διαφορετικής καταγωγής και σεξουαλικού προσανατολισμού, μπορεί αυτήν την επιχείρηση να την απογειώσει. Φανταστείτε πόσες ιδέες, πόσες ικανότητες διαφορετικές από ανθρώπους με διαφορετικές καταβολές μπορούν να μπουν στο μπλέντερ της επιχειρήσεις και να φτιάξουν μια συνταγή ακατανίκητη.  Αρκεί να ενσωματώνεται στην εταιρική κουλτούρα η αποδοχή της διαφορετικότητας, μια κουλτούρα που ξεκινάει από πάνω προς τα κάτω. Όσο τα C-level στελέχη όχι μόνο υποστηρίζουν αλλά και ενθαρρύνουν το diversity, τόσο καλύτερο και πιο ευοίωνο είναι το μέλλον της επιχείρησης.

Αλλά αυτά, θα σας τα πει πιο αναλυτικά ο Σταύρος Μηλιώνης, Ιδρυτής και Πρόεδρος του ΚΕΑΝ & Diversity Charter Ελλάδος, στο άρθρο γνώμης που φιλοξενείται σε αυτό το τεύχος και τον ευχαριστούμε πολύ. Στο ίδιο κλίμα παραμένουμε και για το Startup Corner, όπου παρουσιάζεται η Daylight, η πρώτη τράπεζα ειδικά για την LGBTQI+ κοινότητα, που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ από τον Rob Curtis.

Σε αυτό το τεύχος θα διαβάσετε επίσης και ένα αφιέρωμα στις ESG επενδύσεις, και το “spinoff” άρθρο για τον νέο κανονισμό SFDR της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ήρθε να βάλει σε ένα “πρόγραμμα” τη βιωσιμότητα στις επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια να στρέψει τις επενδύσεις προς σε μια πιο ESG κατεύθυνση.

Kατά τα άλλα, ένα ακόμα πολύ πλούσιο σε θεματολογία τεύχος με συνεντεύξεις, ρεπορτάζ και αφιερώματα στο tech in finance από τους συντάκτες του περιοδικού, που αποδεικνύουν γιατί το Digital Finance πρέπει να βρίσκεται στα γραφεία όλων των στελεχών του χρηματοοικονομικού κλάδου. Καλή ανάγνωση!