Δεν συμβαίνει συχνά μια διοργάνωση απονομής βραβείων να καθιερώνεται από την πρώτη κιόλας στιγμή, από την πρεμιέρα της. Η εμπειρία δείχνει πως χρειάζεται να περάσουν αρκετά χρόνια για να κερδίσει (όχι στις λόγια, αλλά στην πράξη) την εμπιστοσύνη και την «έξωθεν καλή μαρτυρία» της αγοράς που στηρίζει, να γίνει το σημείο αναφοράς ενός τομέα, το «καταγραφικό» των επιτυχιών, των τάσεων, των εξελίξεων και των γεγονότων. Μ’ άλλα λόγια, να γίνει θεσμός.

Κι όμως, αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωση των Digital Finance Awards, που διοργανώθηκαν από την Boussias, στις 23 Φεβρουαρίου στο Sofitel Athens Airport, προκειμένου να αναδειχθούν τα καινοτόμα έργα στην πορεία του ευρύτερου Χρηματοοικονομικού Τομέα προς τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, στο Digital Banking και το Digital Insurance. Η αναγνώριση του κύρους τους επισφραγίστηκε στις δηλώσεις των εκπροσώπων από τις συμμετέχουσες Τράπεζες και Ασφαλιστικές Εταιρείες, τους κορυφαίους ΙΤ παρόχους, τις Fintechs & Insurtechs από την Ελλάδα και την Κύπρο κατά την παραλαβή των βραβείων τους, μπροστά στους άλλους νικητές και τα μέλη των αντίστοιχων Κριτικών Επιτροπών. Στόχος αυτών των βραβείων, που διοργανώθηκαν με την τιμητική υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), του iLEADS LAB, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του (ISC)2 Hellenic Chapter και του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ) και είχαν ως χορηγό επικοινωνίας το CNN Greece, ήταν να συμβάλουν στη διαχρονική ανάδειξη και επιβράβευση των πρωτοπόρων έργων, αλλά και των καινοτόμων πρωτοβουλιών, στους ραγδαία αναπτυσσόμενους χώρους του Digital Banking και του Digital Insurance. Κι όπως φάνηκε, στη διάρκεια εκείνης της βραδιάς… «στόχος επετεύχθη!»

Η ανάδειξη της καινοτομίας
Αναφερόμενη στον νέο θεσμό, η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής για το Digital Banking, Sophia Bantanidis, Greek International Woman of the Year, Finance 2021, Head of Strategy & Policy & Advisory Board Member at Citi Innovation Lab, Citi, UK, τόνισε σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της ότι «…Tα εναρκτήρια Βραβεία Digital Finance αποτελούν την ρητή αναγνώριση της αξίας του digital transformation στον Χρηματοοικονομικό Τομέα και συνιστούν προοίμιο της μελλοντικής αποστολής τους να αναδεικνύουν την καινοτομία των financial services στην Ελλάδα και Κύπρο…»
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής για το Digital Insurance, Καθηγητής Στρατηγικής & Διευθυντής του iLEADS LAB του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Ιωάννης Πολλάλης, εκτίμησε ότι «τα Digital Finance Awards θα εξελιχθούν σε πεδίο αναφοράς για την άμιλλα των Οργανισμών του Χρηματοοικονομικού Τομέα συμβάλλοντας στην ανάπτυξη η οποία αναπόφευκτα περνά μέσα από τις καθετοποιημένες λύσεις και τις σύγχρονες Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών».

Οι εισαγωγικές ομιλίες της εκδήλωσης ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση εκ μέρους του Κωνσταντίνου Ζανετόπουλου, Senior Manager της Accenture, των πρόσφατων τάσεων στον τραπεζικό χώρο, στις οποίες είναι φανερή πλέον η πελατοκεντρική διάσταση, αλλά και η μεγάλη χρησιμότητα των «προσωπικών ιστοριών».

Τέσσερις κατηγορίες βραβείων
Στα Digital Finance Awards ’22 -που παρουσίασε με επαγγελματισμό και χιούμορ η γνωστή δημοσιογράφος, Μαρία Νικόλτσιου- απονεμήθηκαν Gold, Silver και Bronze Βραβεία, ενώ δόθηκαν και δυο Platinum Διακρίσεις στους Οργανισμούς οι οποίοι έλαβαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην αξιολόγησή τους, στους τομείς του Digital Banking και του Digital Insurance, οι οποίοι ήταν αντίστοιχα η Εθνική Τράπεζα και το Insurancemarket.gr. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή πέντε Grand Awards για τις

  • Digital Bank of the Year, στην Eurobank,
  • Fintech of the Year, στην PCS,
  • Digital Banking Provider of the Year, στην Effect,
  • Digital Insurance Company of the Year, στην Υδρόγειο Ασφαλιστική, και
  • Insurtech of the Year, στην Insurancemarket

Στις επόμενες σελίδες θα βρείτε τις δηλώσεις των πραγματικών πρωταγωνιστών αυτής της βραδιάς, των μεγάλων νικητών, αλλά και την πλήρη λίστα των βραβευμένων οργανισμών, η οποία έχει επίσης αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, στη διεύθυνση www.digitalfinanceawards.gr


Καθηγ. Ιωάννης Πολλάλης

Ξεκινάει μια νέα εποχή για την Ελλάδα στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα
Εντυπωσιακό και ξεκάθαρο το μήνυμα που πέρασαν οι υποψηφιότητες στα φετινά Digital Finance Awards

Ο πολύπειρος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής για το Digital Insurance μιλάει για τη σημασία των βραβείων, τη χρονική συγκυρία του πρώτου διαγωνισμού και την υψηλή ποιότητά του, τη θετική επίδραση της πανδημίας στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την πελατοκεντρική προσέγγιση, που θα αλλάξουν τους κανόνες της αγοράς.

Θα θέλαμε ένα σχόλιο εκ μέρους σας σχετικά με τη σημασία αυτών των βραβείων για την ελληνική & κυπριακή αγορά.

Ο στόχος των βραβείων είναι η ανάδειξη και επιβράβευση σε καινοτόμες λύσεις, βέλτιστες πρακτικές, νέας γενιάς αυτοματοποιημένες υπηρεσίες και έργα Ψηφιακού Μετασχηματισμού στον ευρύτερο Χρηματοοικονομικό Τομέα. Τα βραβεία είναι, σημαντικά διότι καλούν τα οικοσυστήματα του Χρηματοοικονομικού Τομέα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, προσφέροντας περισσότερες επιλογές και έξυπνες λύσεις στους πελάτες. Επιπρόσθετα, οι λύσεις που προσφέρουν βασίζονται στα αποτελέσματα της Έρευνας & Ανάπτυξης και σε καινοτόμες πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί είτε εσωτερικά ή με την συνεργασία ΙΤ Παρόχων & Fintechs, οι οποίες ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις βελτίωσης της λειτουργίας τους, τον νέο σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και τον νέο τρόπο που απευθύνονται στην Αγορά πάντα στο πλαίσιο της Κανονιστικής Συμμόρφωσης σε ένα πεδίο win-win με τους συνεργάτες και πελάτες τους.
Η χρονική συγκυρία είναι ιδανική, εφόσον υπάρχουν ήδη πρωτοβουλίες και έργα λόγω και της επίδρασης της πανδημίας, της συνεχούς αλλαγής κουλτούρας της αγοράς και των νέων δεδομένων της βιώσιμης ανάπτυξης.

Πόσο επηρέασε τον διαγωνισμό (θετικά ή αρνητικά) και σε ποιο βαθμό η πανδημία;

Η πανδημία επηρέασε θετικά τον διαγωνισμό, λόγω του ότι βρήκε τους υποψηφίους να έχουν αναλάβει από τις αρχές του 2020 πρωτοβουλίες σχετικές με τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και να έχουν ήδη υλοποιήσει συστήματα τα οποία υποστηρίζουν τον νέο τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και της διάδρασης με την αγορά. Τα συστήματα αυτά έχουν ήδη αξιολογηθεί και αναβαθμιστεί.

Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται φέτος και (ως ένα βαθμό, τουλάχιστον) αποτυπώθηκαν στις προτάσεις των διαγωνιζομένων, μικρών και μεγάλων;

Οι τάσεις που αποτυπώθηκαν φέτος αντανακλούν την ανάγκη της αυτοματοποίησης χρονοβόρων και γραφειοκρατικών διαδικασιών μέσα από τα νέα ψηφιακά κανάλια (internet, mobile) αποδεσμεύοντας ανθρώπινο δυναμικό για εκπαίδευση και ανάληψη νέων ρόλων. Το εγχείρημα είναι σύνθετο. Εντούτοις, από τα έργα που έχουν υποβληθεί, δείχνει πολλά υποσχόμενο, αποκαλύπτοντας τις δυναμικές και ενεργοποιώντας τα νέα business models οργανισμών και εταιρειών.

Είναι, επίσης, εντυπωσιακό στις υποψηφιότητες των βραβείων, ότι ξεκινάει μια νέα εποχή για την Ελλάδα. Οι ασφαλιστικές εταιρίες επενδύουν στις νέες τεχνολογίες και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, γιατί απλά καταλαβαίνουν ότι κυρίαρχος είναι πια ο πελάτης και οι προτιμήσεις του, οι οποίες εύκολα μπορούν να ικανοποιηθούν με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και προϊόντων. Έτσι, εκτός από την πελατοκεντρική προσέγγιση, βλέπουμε από τις υποψηφιότητες ότι δίνεται μεγάλη έμφαση και στην εμπειρία του πελάτη (customer experience) αλλά και στη χαρτογράφηση του «ταξιδιού» του (customer journey mapping). Είναι δεδομένο ότι ο κλάδος των ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θα κατευθύνεται συνεχώς σε ένα πελατοκεντρικό μοντέλο τύπου Netflix, όπου ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει προϊόντα της προτίμησής του, αλλά και η εταιρεία -καταλαβαίνοντας τη συμπεριφορά και το life-style του- να μπορεί συνεχώς να του προτείνει νέες επιλογές και καλύτερες ευκαιρίες για ικανοποίηση πρόσθετων αναγκών.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το επίπεδο του διαγωνισμού και των υποψηφιοτήτων που υποβλήθηκαν;

Ξεχώρισα την υψηλή ποιότητα των υποψηφιοτήτων. Τα έργα διέπονται από στρατηγική προσέγγιση και σύγχρονες αρχιτεκτονικές σχεδιασμού, ενώ εντυπωσιακή είναι η λειτουργική τους αποδοχή από τους διαφορετικούς χρήστες (στελέχη εταιρειών, συνεργάτες, πελάτες, κ.ά.). Το εγχείρημα είναι δυναμικά εξελισσόμενο, επειδή και η τεχνολογία αλλάζει εκθετικά ως προς τις δυνατότητες της, αλλά και οι ανάγκες της αγοράς μεταβάλλονται συνεχώς.

Τι ξεχωρίσατε ως πολλά υποσχόμενο για το μέλλον και τι άλλο θα θέλατε, αλλά δεν το είδατε;

Ξεχώρισα την εύστοχη χρήση τεχνολογιών για την επίτευξη των ρεαλιστικών επιδιώξεων των έργων, γεγονός που αναδεικνύει το συγκριτικό πλεονέκτημα της τεχνολογίας, εφόσον βέβαια συνδέεται δυναμικά με τους επιχειρηματικούς στόχους.

Φαίνεται ξεκάθαρα από τις υποψηφιότητες των βραβείων ότι οι νέες τεχνολογίες cloud και big data analytics, καθώς και η χρήση του ψηφιακού και mobile marketing μπορούν να μειώσουν το κόστος των ασφαλιστικών υπηρεσιών, αλλά ταυτόχρονα να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία. Αναμένω στο μέλλον να δω ευρύτερη δέσμευση και σε πρόσθετα έργα, τα οποία καλύπτουν περισσότερες περιοχές ενεργοποίησης συνεισφέροντας στο συνολικό Ψηφιακό Μετασχηματισμό και την αναβάθμιση των λειτουργικών μοντέλων σε μία εποχή όπου οι εταιρείες αλλάζουν και ο τρόπος εργασίας εισέρχεται σε νέα εποχή (απομακρυσμένη εργασία, τηλεκπαίδευση, κ.λπ.).

Μια ευχή για τον επόμενο χρόνο;

Εκτιμώ ότι τα Digital Finance Awards θα εξελιχθούν σε πεδίο αναφοράς για την άμιλλα των οργανισμών του χρηματοοικονομικού τομέα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη η οποία αναπόφευκτα περνά μέσα από τις καθετοποιημένες λύσεις και σύγχρονες Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών. Ευχή μου είναι οι ψηφιακές εφαρμογές, που έχουν ήδη δημιουργηθεί, να οδηγήσουν σε τροχιά ανάπτυξης τον ασφαλιστικό κλάδο και, φυσικά, σε περαιτέρω customer, αλλά και brand loyalty.


Sophia Bantanidis
Future of Finance Analyst, Citibank and Greek international woman of the year -Finance. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής για το Digital Banking

Η εναρκτήρια Τελετή Απονομής των Βραβείων αποτελεί μια ρητή αναγνώριση της αξίας του ψηφιακού μετασχηματισμού, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για μελλοντική ανάδειξη της Καινοτομίας στις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα και την Κύπρο.


Τα πέντε μεγάλα βραβεία

Γιώργος Θωμάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

Effect: η καινοτομία θα έχει συνέχεια
Όταν δηλώναμε την συμμετοχή μας στη διοργάνωση, δεν αναμέναμε ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας θα είχαν τόσο μεγάλη αποδοχή από την κριτική επιτροπή. Θα ήθελα για αυτό να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της που μας τίμησαν με το ανώτατο βραβείο Digital Banking Provider of the Year καθώς και για τα πέντε Gold και ένα bronze βραβείο σε ειδικές κατηγορίες του Digital Banking και Wealth Management. Στόχος μας ήταν πάντα να τιμούμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας, προσφέροντάς τους καινοτόμες λύσεις on time και on budget. Γι’ αυτό έχουν αναπτυχθεί μεταξύ μας μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης και άριστης συνεργασίας και γι’ αυτό μας στηρίζουν και έχουν επιλέξει να εξελίσσονται μαζί μας.

Κοιτάζοντας στο μέλλον, με την υποστήριξη των πελατών μας και τη συσσωρευμένη εμπειρία 30 ετών, αναπτύξαμε την νέα τεχνολογική πλατφόρμα EFFECT FIN/S, που πλέον αποτελεί το κλειδί της μεγάλης επιτυχίας για την EFFECT. Πρόκειται για μια σύγχρονη, web-based λύση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ψηφιακού μετασχηματισμού των εταιρειών Wealth Management. Απευθύνεται στις Τράπεζες για τις διευθύνσεις Private Banking, Asset Management και θεματοφυλακής, στις εταιρίες διαχείρισης χαρτοφυλακίων θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών, ενώ προσφέρει ολοκληρωμένη λύση και για εταιρίες διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και χρηματιστηριακές εταιρίες. Ήδη γνωρίζει μεγάλη αποδοχή στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά, καθώς αποτελεί μια διεθνούς επιπέδου λύση που εξασφαλίζει τεχνολογική υπεροχή και εξαιρετική εμπειρία πελάτη, σε προσιτό κόστος. Στόχος μας είναι EFFECT FIN/S να γίνει πραγματική περιουσία για τους πελάτες μας. Ευχαριστώ πρώτα από όλους τους συναδέλφους, που μας έχουν εμπιστευθεί και εργάζονται μαζί μας με ενθουσιασμό, δημιουργικότητα και συνέπεια. Να ευχαριστήσω και τους παλαιότερους που έσπρωξαν και αυτοί το καράβι της EFFECT να φτάσει ως εδώ. Και, φυσικά, να ευχαριστήσω τους αγαπημένους μας πελάτες για έναν επί πλέον σημαντικό λόγο, γιατί το όραμά τους για τις εταιρίες τους εμπνέει κι εμάς, για να γινόμαστε ακόμη καλύτεροι. Θα ήθελα να τους υποσχεθώ εκ μέρους όλης της ομάδας ότι η καινοτομία θα έχει συνέχεια.

Όλγα Χαραλαμπίδη, Επικεφαλής Τομέα Group Digital Channels

Eurobank: πρωταρχικός στόχος ένα phygital οικοσύστημα
Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τις πολλαπλές διακρίσεις που λάβαμε στην πρώτη διοργάνωση του διαγωνισμού Digital Finance Awards 2022 από την Boussias. Ξεχωρίζουμε την τιμητική διάκριση Digital Bank of the year,η οποία αποτελεί σημαντική επιβράβευση των προσπαθειών μας.

Πρωταρχικός μας στόχος στη Eurobank αποτελεί η δημιουργία και διάθεση ενός πλήρους οικοσυστήματος phygital τραπεζικής εξυπηρέτησης μέσω του οποίου να παρέχεται αμεσότητα, διαφάνεια και ελκυστική εμπειρία χρήσης στους πελάτες μας, οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε διεπαφή επιλέξουν, αξιοποιώντας τη βέλτιστη χρήση της τεχνολογίας.

Στέφανος Φαλκονάκης, Chief Growth & Marketing Officer

Insurance market: όραμά μας η βελτίωση της ποιότητας ζωής
Οι βραβεύσεις που πετύχαμε σε έναν τόσο σημαντικό θεσμό μας γεμίζουν χαρά και αποτελούν σημαντική αναγνώριση των προσπαθειών μας. Η διάκρισή μας ως Insurtech of the year επισφραγίζει τη δέσμευσή μας στην καινοτομία, αλλά και τον εκσυγχρονισμό της ασφαλιστικής εμπειρίας του καταναλωτή. Συνεχίζουμε με συνεχή επένδυση στο σημαντικότερο κεφάλαιο, τους ανθρώπους μας. Χτίζουμε σταθερές βάσεις, για να εξελισσόμαστε συνεχώς και θέτουμε όλο και υψηλότερους στόχους, προσφέροντας στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. Σε μία εποχή που ο ασφαλιστικός κλάδος «τραντάζεται» από μεγάλες αλλαγές, συνεχίζουμε με την ίδια αφοσίωση και πάθος να φέρνουμε έναν ευκολότερο τρόπο σύγκρισης, αγοράς και εξυπηρέτησης, πετυχαίνοντας την καλύτερη εμπειρία στον πελάτη, με σύμμαχο την τεχνολογία και τη συλλογή big data από διαφορετικές πηγές. Αυτά τα δεδομένα, χάρη στο Machine Learning/AI, προσφέρουν πληροφορίες, για τη δημιουργία νέων προϊόντων και βελτίωση διαδικασιών προς όφελος του πελάτη. Αυτό είναι, άλλωστε, και το όραμά μας, «να ηγούμαστε στη μετάδοση της πληροφορίας, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής του ανθρώπου!» δηλαδή, να διαμοιράζουμε την απαραίτητη πληροφορία και το προϊόν που καλύπτει τις ανάγκες του χρήστη, αφαιρώντας την οποιαδήποτε αβεβαιότητα είχε μέχρι σήμερα.

Γιώργος Ξενόφος, Διευθύνων Σύμβουλος

PCS: επιβεβαίωση και επιστέγασμα των προσπαθειών μας το βραβείο
Πιστεύω ειλικρινά ότι τέτοιοι θεσμοί όπως ο θεσμός των Digital Finance Awards είναι πάρα πολύ σημαντικοί για τις εταιρείες τεχνολογίας. Οι λόγοι είναι πολλοί. Παρέχουν καταρχήν ένα αντικειμενικό «εργαλείο» αξιολόγησης των τεχνολογικών πρωτοβουλιών, τόσο των εταιρειών Πληροφορικής που επενδύουν σε καινοτόμες λύσεις, όσο και των τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και γενικότερα των εταιρειών του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού τομέα.

Παράλληλα, αναδεικνύουν τεχνολογικά σύγχρονα προϊόντα και λύσεις, όπως αυτά προκύπτουν από την αλληλεπίδραση όλων των μελών του συγκεκριμένου οικοσυστήματος (δηλ. των παρόχων τεχνολογίας, των εταιρειών Fintech & Insutech, των τραπεζών, των εταιρειών Επενδύσεων & Επαγγελματικής Διαχείρισης Περιούσιας, των Πληρωμών, των εταιρειών Ασφάλισης κλπ).

Βοηθούν, επίσης, στην αξιολόγηση των εταιρειών του οικοσυστήματος, συγκρίνοντας τον κάθε οργανισμό με τους αντίστοιχους peers, συμβάλλοντας στη διαρκή βελτίωση του επιχειρηματικού τοπίου.

Τέλος, είναι πολύ σημαντική η συμβολή εντός τέτοιου βραβείου στην ενίσχυση της δημοσιότητας ενός προϊόντος, λύσης ή/και εταιρείας, δημοσιότητα που βοηθάει τόσο το τελικό πελάτη να ανακαλύπτει τις καλύτερες λύσεις της αγοράς, όσο και τις ίδιες εταιρείες παροχής τεχνολογίας & ανάπτυξης λογισμικού, μέσω ενός πιθανά θετικού αποτυπώματος πωλήσεων. Η βράβευση της PCS, μέλους του ομίλου εταιρειών Epsilonnet, ως Fintech of the Year, αποτελεί πράγματι την επιβεβαίωση και το επιστέγασμα των προσπαθειών όλου του προσωπικού της εταιρείας σε ένα κοινό στόχο, αυτόν της ανάπτυξης τεχνολογικά σύγχρονων λύσεων για τον χρηματοπιστωτικό τομέα και της παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τον τελικό χρήστη.

Η απονομή επιπλέον συνολικά επτά (7) πιο καθετοποιημένων βραβείων, για τους ιδιαίτερα απαιτητικούς τομείς της επαγγελματικής διαχείρισης (Wealth Management), της διάθεσης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και της πλήρους ενημέρωσης των επενδυτών (Mutual Funds Portal), και της ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Συνταξιοδοτικών προγραμμάτων των Ασφαλιστικών Εταιρειών (Pension Schemes) μας γεμίζει όλους υπερηφάνεια. Ταυτόχρονα, όμως αποτελεί, κι έναν αντικειμενικό τρόπο αξιολόγησης της PCS και των προϊόντων της, σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Παύλος Κασκαρέλης, Διευθύνων Σύμβουλος

Υδρόγειος Ασφαλιστική: επενδύουμε συστηματικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό
Μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς να είμαστε η Digital Ασφαλιστική Εταιρεία της χρονιάς στα πρώτα Digital Finance Awards! Αξίζουν συγχαρητήρια στον νέο αυτό θεσμό ο οποίος αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις εταιρείες και τις δράσεις εκείνες που ηγούνται της ψηφιακής μετάβασης και αποτελούν πρότυπα εξέλιξης για όλον τον κλάδο.

Στην Υδρόγειο Ασφαλιστική εργαζόμαστε με πάθος πάνω στη νέα φιλοσοφία οργάνωσης και λειτουργίας και επενδύουμε συστηματικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό. H νέα αυτή αντίληψη βασίζεται φυσικά στη δύναμη της τεχνολογίας, η οποία αποτελεί τη βασική κινητήρια δύναμη των εξελίξεων, πηγάζει όμως από ένα κεντρικό ζητούμενο: την ενδυνάμωση των συνεργατών μας και τη βελτίωση της εμπειρίας των ασφαλισμένων μας.

Όλες μας οι εφαρμογές και υλοποιήσεις που βραβεύθηκαν στο διαγωνισμό υπηρετούν αυτή τη φιλοσοφία. Προσφέρουν αμεσότητα και διευκόλυνση, απλοποιούν και εκσυγχρονίζουν τις ασφαλιστικές διαδικασίες, κάνουν πράξη το μεγάλο ζητούμενο της εποχής, τις υπηρεσίες που είναι παντού και πάντα διαθέσιμες. Την ίδια στιγμή, αποτελούν στρατηγικά εργαλεία ανάπτυξης για τους συνεργάτες μας, τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, επιτρέποντάς τους να επικεντρωθούν στην εξυπηρέτηση του πελάτη τους με τους πλέον σύγχρονους τρόπους και να αναδείξουν τον συμβουλευτικό τους ρόλο.

Οι πολλαπλές διακρίσεις μας στα πρώτα Digital Finance Awards δείχνουν το ευρύ φάσμα των τομέων όπου εφαρμόζουμε τις νέες τεχνολογίες: υπηρεσίες, ‘πράσινη’ στρατηγική, mobile-first προσέγγιση, analytics, συνδεσιμότητα υπηρεσιών.

Δείχνουν ακόμη τις δυνατότητες και το ταλέντο των ανθρώπων μας, οι οποίοι αποτελούν για εμάς το ισχυρότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το μεγάλο ψηφιακό στοίχημα του μέλλοντος. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου!


Οι 12 χρυσοί νικητές

Δημήτριος Στρογγυλόπουλος, Ανώτερος Διευθυντής, Διεύθυνση Ψηφιακής Τραπεζικής

Alpha Bank: έξυπνες ψηφιακές λύσεις για τις αυξημένες απαιτήσεις
Η εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών μας με άμεσο, απλό και αποτελεσματικό τρόπο, αποτελεί καθημερινή προτεραιότητα και πρόκληση για όλους εμάς, στην Alpha Bank. Στο ολοένα και περισσότερο «ψηφιακό» περιβάλλον που λειτουργούμε, η δημιουργία έξυπνων ψηφιακών λύσεων και υπηρεσιών είναι η απάντησή μας στις αυξημένες απαιτήσεις και προσδοκίες τους, με γνώμονα πάντα τη βέλτιστη εμπειρία του χρήστη. Το κινητό τηλέφωνο αποτελεί πλέον το βασικό κανάλι εξυπηρέτησης των πελατών μας, στο οποίο επενδύουμε συνεχώς σε νέες δυνατότητες κ εργαλεία, υποστηρίζοντας αφενός τη συντριπτική πλειοψηφία των καθημερινών συναλλακτικών αναγκών τους, αφετέρου την απόκτηση απλών τραπεζικών προϊόντων.

Νικόλας Πρέντζας, Αναπλ. Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής & Ανώτατος Διευθυντής Επιχειρηματικών Λειτουργιών

Ancoria Bank: Θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε
Είναι μεγάλη τιμή να παραλαμβάνουμε αυτά τα έξι βραβεία για τις ψηφιακές μας υπηρεσίες. Η Ancoria Bank είναι η challenger bank της Κύπρου και ιδρύθηκε πριν από μόλις έξι χρόνια. Οι βραβευμένες μας υπηρεσίες (τα ψηφιακά δάνεια, το ψηφιακό άνοιγμα λογαριασμού και οι έξυπνες λύσεις πληρωμών) δημιουργήθηκαν εσωτερικά από την ομάδα της Ancoria Bank και αυτές οι διακρίσεις που δίνονται σε μια μεγαλύτερη και πιο εξελιγμένη αγορά, όπως αυτή της Ελλάδας, αποτελούν σημαντική επιβράβευση της δημιουργικότητας, της γνώσης και της σκληρής δουλειάς μας. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να μειώνουμε σταδιακά τον χρόνο και τον κόπο που χρειάζονται οι πελάτες μας για να διαχειριστούν τα οικονομικά τους.

Δημήτρης Νικολάου, Acting Chief Digital Officer

Bank of Cyprus: αφοσίωση στην πρωτοπορία της ψηφιακής εξέλιξης
Αυτό το βραβείο αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών που έγιναν από την Τράπεζα για τη δημιουργία νέων ψηφιακών υπηρεσιών και λύσεων οι οποίες βελτιώνουν την εμπειρία των καταναλωτών. Πρόσφατα παραδείγματα είναι το άνοιγμα ψηφιακού λογαριασμού για νέους πελάτες και η πώληση ασφαλιστικών προϊόντων μέσω του BOC Mobile App. Οι πελάτες μας έχουν αγκαλιάσει τα προσφερόμενα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματά μας. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2021, μέσω των ψηφιακών καναλιών είχε διεκπεραιωθεί το 88,3% του συνόλου των συναλλαγών κατάθεσης, ανάληψης μετρητών και μεταφοράς μετρητών (αύξηση 64,6% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2017, οπότε ξεκίνησε το πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού). Η Τράπεζα είναι αφοσιωμένη στο να είναι πρωτοπόρος στην ψηφιακή εξέλιξη της χώρας μας και στην ολοκλήρωση της μετάβασής μας σε μια νέα εποχή, μια φιλοσοφία που εμπεριέχεται στην πρωτοβουλία CYON (Cyprus ON) της Τράπεζας Κύπρου.

Αντώνης Τσακνάκης, Digital Business Director

Ergo: δημιουργούμε συνεχώς λύσεις
Με μεγάλη μας χαρά συμμετείχαμε στον νέο αυτό θεσμό, των Digital Finance Awards και μάλιστα με πενταπλή διάκριση. Αναμφισβήτητα, η αξιοποίηση των ψηφιακών δυνατοτήτων αποτελεί πλέον σημαντικό μέρος του επιχειρησιακού σχεδιασμού κάθε οργανισμού.

Η πανδημία που βιώνουμε συντέλεσε καθοριστικά στην ανάγκη αυτή, καθώς αναδιαμόρφωσε τον τρόπο που αλληλοεπιδρούμε στην καθημερινότητά μας. Στην ERGO Ασφαλιστική, με επίκεντρο πάντα τον πελάτη και τον συνεργάτη μας, δημιουργούμε συνεχώς λύσεις με στόχο να προσφέρουμε επιπρόσθετη αξία σε κάθε μας επαφή μαζί τους. Σε αυτό το έργο, ο ρόλος των ανθρώπων μας παραμένει κομβικός. Με τον ίδιο ενθουσιασμό θα συνεχίσουμε, πιστοί στο όραμά μας να γίνουμε η πρώτη επιλογή για τους πελάτες, τους συνεργάτες αλλά και τους εργαζόμενους.

Δημήτρης Πλέσσας, Βοηθός Γεν. Διευθυντής Cards & Digital Business

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: στόχος η βελτίωση της ψηφιακής μας προσφοράς
Είναι τιμή για την Εθνική Τράπεζα η διάκρισή της στο νέο θεσμό Digital Finance Awards, με επίκεντρο το Digital Banking, που διοργανώθηκε φέτος για πρώτη χρονιά. Όλοι εμείς στην Εθνική Τράπεζα, αισθανόμαστε υπερήφανοι αποσπώντας επτά βραβεία για την κορυφαία ψηφιακή εμπειρία που προσφέρουμε στους πελάτες μας. Εργαζόμαστε καθημερινά για τη βελτίωση της ψηφιακής μας προσφοράς, με γνώμονα τις ανάγκες των πελατών. Με τις νέες δυνατότητες και τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη στο digital banking, η Εθνική Τράπεζα εκπαιδεύει τωους πελάτες της με στοχευμένες καμπάνιες επικοινωνίας, εκπαιδευτικά βίντεο και καθοδήγηση στο δίκτυο καταστημάτων. Επιπλέον, προκειμένου να ενθαρρύνουμε τους επιχειρηματικούς μας πελάτες να χρησιμοποιούν περαιτέρω τις ηλεκτρονικές πληρωμές και τις νέες ψηφιακές λειτουργίες, αναβαθμίσαμε το Corporate Internet Banking και παρουσιάσαμε ένα νέο ολοκληρωμένο πακέτο ψηφιακών λύσεων.

Φώτης Κοσμάτος, Manager of Client Unit & Sales, Greece & Cyprus

Kyndryl: βραβείο αφιερωμένο στις ομάδες μας
Είμαστε περήφανοι που στους πρώτους τέσσερις μήνες της αυτόνομης πορείας της Kyndryl, μας δίνεται μια τόσο σημαντική διάκριση. Στην Kyndryl, φέρνουμε μαζί μας την μεγάλη κληρονομιά και εμπειρία της ΙΒΜ και φιλοδοξούμε με μια νέα, πιο εστιασμένη και ανεξάρτητη στρατηγική στην επιλογή του οικοσυστήματος μας, να είμαστε ο στρατηγικός συνεργάτης των πελατών μας στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Αυτή η επιτυχία δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη που μας δίνει από πολλά χρόνια η Interamerican, την οποία και ευχαριστούμε θερμά. Το βραβείο είναι αφιερωμένο στις ομάδες της Kyndryl που, με την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους, μας επιτρέπουν να φέρνουμε με επιτυχία εις πέρας τόσο πολύπλοκα και απαιτητικά έργα.

Γιώργος Καραμανώλης, Συνιδρυτής και Συντονιστής Τεχνολογίας & Καινοτομίας της Crowdpolicy, Υπεύθυνος Στρατηγικής του Greek Fintech Cluster

Greek Fintech Cluster: έναυσμα για να συνεχίσουμε δυναμικά
Η ψηφιακή πλατφόρμα FintelioX έρχεται να προσφέρει εφαρμογές και διαδικασίες Open Finance, εμπλουτίζοντας τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες με άμεσες, σύγχρονες και καινοτόμες ψηφιακές λύσεις. Το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Fintech Solution, που κερδίσαμε στα Digital Finance Awards 2022, μας δίνει το έναυσμα για να συνεχίσουμε δυναμικά στη μετά-covid εποχή, και να κινητοποιήσουμε το fintech οικοσύστημα στην Ελλάδα. Μέσα από το ταξίδι μας, που ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια με αφορμή την ευρωπαϊκή οδηγία PSD2 και το Open Banking, έχουμε ως στόχο να εφαρμόσουμε στην πράξη μοντέλα που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και θα παράξουν αξία για όλους τους πολίτες και τους οργανισμούς.”

Πάνος Γιαλελής, Managing Director

Intelli Group: σημαντική επιβράβευση για τους ανθρώπους μας
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Boussias για το σημαντικό θεσμό των Digital Finance Awards. Η νέα αυτή τιμητική διάκριση με δύο κορυφαία βραβεία στις περιοχές του Digital OnBoarding και Customer Loyalty αποτελεί σημαντική επιβράβευση για όλους τους ανθρώπους μας, ιδιαίτερα σε μία χρονική στιγμή που ο χώρος του digital transformation είναι πιο απαιτητικός από ποτέ.
Είναι προτεραιότητά μας να πρωτοπορούμε στην παροχή digital υπηρεσιών με τη χρήση των πιο καινοτόμων τεχνολογιών και μεθοδολογιών που συμβάλλουν στο συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, προάγουν την αλληλεπίδραση με τους τελικούς πελάτες και προσφέρουν σε όλους μας νέες εμπειρίες χρήσης.

Χρήστος Κοντέλλης, General Manager, Enterprise Solutions

Netcompany: συνεχείς οι επενδύσεις μας
Τα τρία βραβεία που κερδίσαμε στα Digital Finance Awards 2022 επιβεβαιώνουν τη μακροχρόνια δέσμευση της Netcompany-Intrasoft για συνεχή έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν τις ολοένα μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς και της επιχειρηματικότητας. Η Netcompany-Intrasoft επενδύει συνεχώς στον τομέα των Χρηματοοικονομικών, για να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες λογισμικού και υποδομής στα μεγαλύτερα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα παγκοσμίως. Είμαι βέβαιος ότι η ποιότητα των υπηρεσιών μας στον κλάδο του Banking & Finance, σε συνδυασμό με την τεράστια εμπειρία μας, θα συνεχίσουν να υπερβαίνουν τις υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις των πελατών μας. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την Cepal, που εμπιστεύτηκε την Netcompany-Intrasoft, για να βελτιώσει τα μοντέλα επιχειρηματικών διαδικασιών της και να εξασφαλίσει έναν ομαλό ψηφιακό μετασχηματισμό.

Παναγιώτης Γεωργίου, Διευθυντής Γραφείου Διευθ. Συμβούλου

Ευρωπαϊκή Πίστη: δημιουργούμε αξία για τους ασφαλισμένους μας
Η Ευρωπαϊκή Πίστη με motto “Digital, yet Human”, έχει υλοποιήσει μια σειρά από σημαντικά έργα στο πλαίσιο του ψηφιακού της μετασχηματισμού, τα οποία στοχεύουν στη μεγιστοποίηση της εμπειρίας του πελάτη. Στο παραπάνω πλαίσιο ανήκει και η υπηρεσία “My Portal”, όπου οι ασφαλισμένοι μπορούν να ενημερώνονται εύκολα και απλά για τις συναλλαγές τους με την Εταιρεία. Η διάκριση στα “Digital Finance Awards”, αποτελεί την επιβράβευση των ανθρώπων μας που ασχολήθηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη για το εν λόγω έργο και μας κινητοποιεί να συνεχίσουμε να υλοποιούμε υπηρεσίες και προϊόντα υψηλού επιπέδου, που θα δημιουργούν αξία για τους Ασφαλισμένους μας.

Χρήστος Μίχας, Sales Lead Banking & Insurance Sector (Greece-Bulgaria)

SAS: Δημιουργήσαμε ένα μοναδικό σετ εργαλείων
Τα δύο βραβεία Gold στο πλαίσιο των Digital Finance Awards είναι μια ακόμα επιβεβαίωση της ηγετικής θέσης που έχει η SAS στην αγορά των data analytics. Με στήριγμα την εμπιστοσύνη της Interamerican, καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα σετ εργαλείων μοναδικό για την ελληνική αγορά, τα οποία έχουν συμβάλει ήδη στο ψηφιακό μετασχηματισμό του πελάτη κι έχουν αποφέρει μέρος των προσδοκώμενων οφελών.

Οι λύσεις μας αποδεικνύουν ότι ο συνδυασμός των τεχνολογιών machine learning και ΑΙ είναι ήδη ώριμος για να ωθήσει την εξέλιξη των επιχειρήσεων.

Γιώργος Κασκαρέλης, Marketing & Promotions Head, Διεύθυνση Marketing & Business Development
Φώτης Σπύρου, Product Owner, General Dep. Digital Transformation & Growth

Eurolife FFH: Αξία για εμάς έχει η διάδραση με τον πελάτη και την κοινωνία
«Η διάκριση της Eurolife FFH στα Digital Finance Awards αποτελεί επιστέγασμα της μεθοδικής υλοποίησης του πλάνου ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας, που ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Αξία για εμάς έχει η διάδραση με τον πελάτη, αλλά και με την ευρύτερη κοινωνία, μέσω χρήσιμου περιεχομένου και ψηφιακών εργαλείων, που αποσκοπούν στη προστασία της ζωής και περιουσίας του», αναφέρει ο Γιώργος Κασκαρέλης. Μιλώντας για το project EurolifeConnect, ο Φώτης Σπύρου επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα εργαλείο με το οποίο οι πελάτες μπορούν ανά πάσα στιγμή να έχουν πρόσβαση σε ό,τι αφορά στα συμβόλαιά τους στη Eurolife FFH. «Η δική μας δέσμευση είναι να το αναβαθμίζουμε συνεχώς με λειτουργικότητες, όπως το e-claims για ομαδικά ασφαλιστήρια. Ευχαριστούμε θερμά τη διοργάνωση για αυτή την πολύ σημαντική διάκριση, η οποία επιβραβεύει το έργο μας».