ΗFreedom Finance Europe Ltd, θυγατρική της Freedom Holding Corp. ανακοίνωσε ότι ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s αναβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστωτική φερεγγυότητά της, κατατάσσοντάς την στην κατηγορία “Β”, με σταθερές προοπτικές.

Σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση αυτή διαδραμάτισε η συμμετοχή της Freedom Finance Europe στα συνολικά οικονομικά αποτελέσματα της μητρικής εταιρείας Freedom Holding Corp., για το οικονομικό έτος 2021, που έκλεισε στις 31 Μαρτίου 2021. Σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της έκθεσής του, ο οίκος S&P αναφέρει: “…οι σταθερές προοπτικές αντικατοπτρίζουν τις προσδοκίες μας ότι η Freedom Finance Europe θα εξακολουθεί να επιτυγχάνει υψηλό αριθμό εσόδων μέσα στους επόμενους 12 με 18 μήνες, ενώ θα διατηρεί την κεφαλαιοποίησή της σε τουλάχιστον επαρκή επίπεδα”.

Αναφερόμενος στις λεπτομέρειες της έκθεσης αξιολόγησης, ο Timur Turlov, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Freedom Holding Corp., (FRHC) σχολίασε: “Σήμερα, η κεφαλαιοποίηση της μητρικής εταιρείας συμμετοχών ανέρχεται στα 3,8 δισ. δολάρια, κατά 3,5 φορές υψηλότερη σε σχέση με πέρσι. Παρατηρούμε μια αύξηση του ενδιαφέροντος για τις μετοχές της FRHC, κυρίως από θεσμικούς επενδυτές. Η κατάταξη “Β” στην μακροπρόθεσμη αξιολόγηση φερεγγυότητας από έναν εκ των κορυφαίων οίκων αξιολόγησης στον κόσμο, αποτελεί μία ακόμη αναγνώριση της αξιοπιστίας και της διαφάνειάς μας”.