Στο τελευταίο τραγούδι του δίσκου “Έμπορος Ονείρων”, η Αρλέτα με μια κλασική κιθάρα τραγουδά το “Τσιφτετέλι ξιδάτο” σε ένα κλείσιμο τόσο αυθεντικό και ξεγυμνωμένο από οτιδήποτε συνιστά ένα καλοκουρδισμένο τραγούδι και την Αρλέτα να ξεκινά με τα λόγια: Τελειώνει φίλε η εκδρομή κι αρχίζει το ταξίδι.

Έχουμε κλείσει αισίως τα τρία τεύχη και στα χέρια σας κρατάτε το τέταρτο που σηματοδοτεί για εμάς το ξεκίνημα του ταξιδιού του Digital Finance, απαλλαγμένο από τις αβεβαιότητες και την αστάθεια των προηγουμένων μηνών. Η αλήθεια είναι ότι όταν πρωτοβγήκαμε ξέραμε ότι η ύλη μας είναι υψηλού επιπέδου με μια θεματολογία νευραλγική και ανυπόφορα επίκαιρη για τον χρηματοοικονομικό τομέα. Το άγχος μας αν θέλετε ήταν αν η αγορά θα ήταν έτοιμη για ένα περιοδικό που στο επίκεντρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών τοποθετεί την τεχνολογία και την καινοτομία, ως τον πλέον βασικό παράγοντα ανάπτυξης των οργανισμών.

Με χαρά (και λίγη ανακούφιση) διαπιστώσαμε πως το άγχος μας ήταν σχεδόν ανυπόστατο, αφού η αγορά όχι μόνο έχει συνειδητοποιήσει τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με τον εν εξελίξει ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας, της αγοράς και των επιχειρήσεων, αλλά αποζητά επιπλέον ένα σημείο αναφοράς και ανταλλαγής απόψεων για τις βιβλικές αλλαγές που συντελούνται.

Πήγαμε λοιπόν στο τέταρτο τεύχος που έχει πια όλα τα συστατικά εκείνα που το συνιστούν ένα hub αν θέλετε, συλλογής απόψεων και προσώπων. Σε αυτό το τεύχος, έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο εξώφυλλο μας την Τειρεσίας ΑΕ, τα στελέχη της οποίας σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις τους μας μιλούν για την ψηφοποίηση των υπηρεσιών τους αλλά και το πώς συνεισφέρει ο ίδιος ο οργανισμός στο μετασχηματισμό των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Θα διαβάσετε μια πλειάδα συνεντεύξεων που έχουν επιμεληθεί ο υποφαινόμενος με τη Βίκυ Παυλάτου αλλά και τον Παναγιώτη Μαρκέτο – συνεντεύξεις που δίνουν μια σφαιρική και σαφή εικόνα για το πώς κινούνται τα πράγματα και κυρίως την κατεύθυνση που παίρνουν, προκειμένου να σχηματίσουμε μια εικόνα για το πώς μπορεί να διαμορφωθεί το μέλλον των τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Μιλώντας για Κύπρο, έχουμε ολοκληρώμενο ρεπορτάζ από το συνέδριο Digital Banking που διοργανώθηκε από την Boussias Cyprus και που φιλοξένησε μερικά από τα πιο σημαντικά πρόσωπα του κυπριακού χρηματοοικονομικού τομέα.

Δύο ξεχωριστά ρεπορτάζ από τον Γιάννη Ριζόπουλο και Γιάννη Μουρατίδη που ρίχνουν φως στα ψηφιακά πορτοφόλια αλλά και το μέλλον των αυτόματων πληρωμών που βρίσκονται στα λεγόμενα wearables – gadgets που έχουν ήδη ισχυροποιηθεί στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και που αναμένεται να κατακτήσουν και την Ελλάδα σε λίγο καιρό.

Τέλος, θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τους αναγνώστες του Digital Finance και όλα τα στελέχη της αγοράς που μας αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Στα επόμενα!