Σύσσωμη η ασφαλιστική αγορά συζήτησε και προβληματίστηκε για το μέλλον του κλάδου και την τεχνολογία που δείχνει το μέλλον των ασφαλιστικών υπηρεσιών και προϊόντων στο συνέδριο Insurtech 2020 που διοργάνωσε η Boussias.
Η πανδημία του κορωνοϊού και επακόλουθος ψηφιακός μετασχηματισμός βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων των στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς, κατά τη διάρκεια του Insurtech Conference 2020, που πραγματοποιήθηκε το Γενάρη της τρέχουσας χρονιάς.
Το συνέδριο άνοιξε η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, Μαργαρίτα Αντωνάκη, η οποία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των ψηφιακών υπηρεσιών και στη μεταστροφή του ασφαλιστικού κλάδου προς μια ψηφιακή κατεύθυνση, καθώς οι συνήθειες πελατών και καταναλωτών αλλάζουν.
Τη σκυτάλη πήρε ο Γιάννης Χατζηθεοδώρου, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο οποίος στον χαιρετισμό του εστίασε στην αναγκαιότητα των παραδοσιακών ασφαλιστικών οργανισμών να αφουγκραστούν την εποχή και τις ανάγκες των πελατών τους.
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πάνελ συζήτησης για τον επαναπροσδιορισμό της ασφάλισης και των νέων κανόνων που πρέπει να διέπουν το επάγγελμα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή σύσσωμων των θεσμικών φορέων.
Στη συζήτηση συμμετείχαν η Μαρία Δημητριάδη, πρόεδρος της ΣΠΑΤΕ, η Θεοδώρα Γουργούλη, πρόεδρος της ΠΣΑΣ, η Δήμητρα Λήχρου, ο Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, πρόεδρος της ΠΟΑΔ, ο Νίκος Σοφρωνάς, γενικός διευθυντής της ΕΙΑΣ, ο Ιωάννης Τοζακίδης, πρόεδρος της ΠΣΣΑΣ και ο Μιχάλης Τζωρτζωρής, πρόεδρος της ΣΕΜΑ.
Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με την πανδημία, η κυρία Δημητριάδη σχολίασε ότι ο ασφαλιστικός τομέας έκανε ταχύτατα βήματα σε ένα πολύ εντονα μεταβαλλόμενο περιβάλλον σε πολύ μικρό διάστημα με επιτυχία. “Οι προκλήσεις είναι άπειρες, όχι μόνο στον τομεα των πωλήσεων αλλά και σε άλλα στάδια, όπως τον σχεδιασμό, στην προώθηση, τις αποζημιώσεις και τα δίκτυα διανομής,” είπε η κ. Δημητριάδη.
Ο Παναγιώτης Μιχαλόπουλος τόνισε ότι το insurtech είναι ένας τομέας που προϋποθέτει την κατάργηση των παραδοσιακών μέσων με τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το cloud computing και τα big data.
“Όλα αυτά ωστόσο απαιτούν τεράστιες δαπάνες, τις οποίες δεν μπορούν να κάνουν τα περισσότερα γραφεία ασφαλιστικών διαμεσολαβητών,” είπε ο κ. Μιχαλόπουλος. “Άρα η πρόκληση δεν είναι για εμάς πώς θα ενσωματώσουμε τις τεχνολογίες αλλά πώς θα διατηρήσουμε το ρόλο μας μέσα σε ένα κλίμα τεχνολογικής επανάστασης.”
Ο Νίκος Σοφρωνάς υπογράμμισε ότι μετά το 1990 εξελίσσεται η ψηφιακή εποχή με την εισαγωγή του internet με τρόπο ραγδαίο και ανατρεπτικό. “Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι όλοι είχαμε αντιληφθεί τη νέα πραγματικότητα,” είπε ο κ, Σοφρωνάς. “Η πανδημική κρίση μας ανάγκασε να τη δούμε όλοι και να προσαρμοστούμε στην αξιοποίηση των εργαλείων για να αναπτύξουμε περαιτέρω τη δυναμική της αγοράς μας.”
Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής είπε ότι οι αλλαγές που συντελούνται αφορούν στους τομείς της επικοινωνίας, τόσο σε επίπεδο front office όσο και σε επίπεδο back office καθώς τα κανάλια της επικοινωνίας πλέον είναι πολλαπλάσια. Επιπλέον, η ψηφιοποίηση των δεδομένων είναι επιτακτική καθώς τα γραφεία πλέον είναι paperless, καθώς υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια.
“Τέλος, τα task manager προγράμματα είναι πλέον πραγματικότηα καθώς επιτρέπουν να καταγράφεται η δραστηριότητα, να καταγράφονται τα αιτήματα των πελατών αλλά και οι εργασίες που έχουν γίνει από τους συναδέλφους,” είπε ο κ. Τζωρτζωρής. Ο Γιάννης Τοζακίδης είπε ότι η πανδημία ήταν η ευκαιρία να εξελιχθεί ο ασφαλιστικός κλάδος που είχε μείνει αρκετά πίσω στον τομέα της τεχνολογίας.
Πλέον υπάρχουν νέα πρότυπα, τα οποία εγγύωνται καλύτερες επιδόσεις αλλά και μεγαλύτερη αξία στην εργασία του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Η Θεοδώρα Γουργούλη τόνισε το νέο θεσμικό πλαίσιο μαζί με την τεχνολογία θα ενισχύσουν τη θέση και την αξιοπιστία του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.
“Πρέπει να πάρουμε τα οφέλη της τεχνολογίας και να εκπαιδεύσουμε τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές προκειμένου να οδηγούμε τις εξελίξεις και να προηγούμαστε των απαιτήσεων των πελατών μας,” είπε η κυρία Γουργούλη.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΚΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Ο κορωνοιος μας κινητοποίησε σε δύο επίπεδα. Πρώτον να τεστάρουμε την τεχνολογική μας υποδομή και δεύτερον να είμαστε σε εγρήγορση ακόμη και για έκτακτες συνθήκες.
Εξαιτίας της πανδημίας ενεργοποιήθηκαν και όσοι είχαν καθυστερήσει μέχρι στιγμής να ακολουθήσουν τις εξελίξεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες μια τεχνολογικής επανάστασης στην αγορά που αξιοποιεί τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία. Η πανδημία απλώς επίσπευσε τις αλλαγές.
Ο μετασχηματισμός έχει ξεκινήσει, γι’αυτό και στο Επιμελητήριο καταφέραμε να αξιοποιήσουμε τις τεχνολογικές δυνατότητες και να βοηθήσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας προκειμένου να επιβιώσουν επαγγελματικά.
Ο ΝΙΚΟΣ ΔΕΛΕΝΔΑΣ, GENERAL MANAGER SALES AND TRAINING ΣΤΗ EUROLIFE ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει τόσο τις καταναλωτικές συνήθειες όσο και την προσέγγιση των ασφαλιστικών συμβούλων, οι οποίες χρειάζονται τα διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία. Ο κ. Δελένδας υποστήριξε πως η ελληνική αγορά στρέφεται προς ένα υβριδικό μοντέλο πωλήσεων, με τον καταναλωτή να προχωρά σε έρευνα αγοράς μέσω διαδικτύου, ωστόσο να προσφεύγει στη βοήθεια του agent για την τελική αγορά ενός ασφαλιστικού προϊόντος.
“Αντίστοιχα οι πωλήσεις πρέπει να διαμορφωθούν έτσι ώστε να διευκολύνουν τον καταναλωτή στην ενημέρωση των υπάρχοντων προϊόντων όσο και στην εξατομίκευση που μπορεί να γίνει δια μέσου των ασφαλιστικών συμβούλων,” είπε ο κ. Δελένδας.
Η ΜΑΡΙΑ ΣΩΤΗΡΧΟΥ, DATA GOVERNANCE & INFORMATION SECURITY GROUP MANAGER ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΙΣΤΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Θεωρούμε την ψηφιακή ασφάλεια και τη συμμόρφωση με τα κανονιστικά πλαίσια επένδυση και ευκαιρία ανάπτυξης και όχι επιπρόσθετο λειτουργικό κόστος. Μπορεί να είναι άμεσα προφανές αλλά και τα δύο συνδέονται άρρηκτα με την ικανοποίηση των πελατών αλλά και τη φήμη της εταιρείας. Η επιβεβλημένη τηλεργασία έχει καταστήσει τις εταιρείες πιο ευάλωτες αφού τις εκθέτει περισσότερο.
Η προστασία της περιμέτρου και του εσωτερικού δικτύου έχει παρέλθει. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθηθούν οι οδηγίες για την ενίσχυση της ασφάλειας προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της ασφαλιστικής επιχείρησης αλλά και να εκπαιδευτεί το προσωπικό σε θέματα ασφάλειας.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΒΑΛΑΚΗΣ, ΓΓ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ MANAGING PARTNER ΣΤΗ LIFE PLAN INSURANCE ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η κανονιστική συμμόρφωση δεν πρέπει να είναι μια διαδικασία τυπική αλλά η απόδειξη σεβασμού προς τον πελάτη. Οι τρεις νομοθεσίες όπου η τεχνολογία είναι σημαντικό εργαλείο για τη συμμόρφωση των ασφαλιστικών εταιρειών, είναι ο IDD, o GDPR και η νομοθεσία περί πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Όπως είπε ο κ. Γαβαλάκης η τεχνολογία αναμένεται να διαδραματήσει ρόλο στην τήρηση των συγκεκριμένων νόμων καθώς ολοένα και περισσότερο θα απαιτούνται από τους νομοθέτες.
Η τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές για τη συμμόρφωση των παραπάνω κανονιστικών πλαισίων θα πρέπει να ενισχύει την συνέπεια των εργασιών, να βοηθά στην ταχύτητα και τη διευκόλυνση της εργασίας του διαμεσολαβητή και τέλος να παρέχει ορθή αρχειοθέτηση και λειτουργική ανάκτηση της πληροφορίας όποτε χρειαστεί.
Ο ΣΠΥΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, CHAPTER LEADER OF BUSINESS & ECOSYSTEMS DEVELOPMENT ΣΤΗΝ INTERAMERICAN ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Στο mobility βλέπουμε τέσσερα megatrends. Το πρώτο είναι οι νέες τεχνολογίες όπως τα ηλεκτρονικά συστήματα βοήθειας οδηγού λαμβάνονται υπόψη στην ασφαλιστική διαδικασία. Το δεύτερο είναι τα consumer trends, όπως τα προϊόντα τηλεμετρίας, αλλά και η ανάπτυξη των οικοσυστημάτων και νέων προϊόντων mobility, όπως οι συνδρομές, όπου αλλάζουν και το ποιος είναι ο πελάτης των ασφαλιστικών.
Το τρίτο είναι η νομοθεσία, όπου υπάρχουν αλλαγές μέσω κινήτρων όπου θα δούμε τεράστιες αλλαγές στις συνήθειες των δυνητικών πελατών και κατά συνέπεια θα δημιουργηθούν ευκαιρίες και προκλήσεις για τον κλάδο. Τέλος, βλέπουμε μια μεγάλη αλλαγή στο value chain του mobility, παλιά την αξία την είχαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ προβλέπεται τα επόμενα χρόνια το 50% αυτής της αξίας να την κατέχουν οι εταιρείες τεχνολογίας.
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ, DIGITAL BUSINESS DIRECTOR ΣΤΗΝ ERGO HELLAS ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Όσο περισσότεροι οι πελάτες εξοικειώνονται με την τεχνολογία τόσο το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα θα εστιάζει εκεί. Οι πελάτες θα γίνονται πιο απαιτητικοί. Ήδη έρευνες δείχνουν ότι ένας στους δυο πελάτες σταματούν της συνεργασία του με μια εταιρεία εξαιτίας μιας κακής online εμπειρίας, φανταστείτε τι θα γίνει στην post-covid εποχή όπου η εξοικείωση με τις ψηφιακές υπηρεσίες θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Η υιοθέτηση της τεχνολογίας είναι μια πρόκληση για τις ασφαλιστικές εταιρείας. Ωστόσο ο ανθρώπινος παράγοντας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την μελλοντική επιτυχία μιας επιχειρήσεις στο κατά πόσο αποτελεσματικά θα υιοθετηθούν οι τεχνολογίες.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ, DIRECTOR CORPORATE COMMUNICATION, MARKETING & BANCASSURANCE ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ CUSTOMER SERVICE ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟ
Είναι γεγονός ότι ο πελάτης αποφασίζει πως θέλει να επικοινωνήσει με τον ασφαλιστή του. Είναι φανερό ότι όταν μιλάμε για επικοινωνία πρέπει να εντάξουμε πλέον τα ψηφιακά κανάλια. Οι νεότερες γενιές είναι σίγουρο ότι θα ζητούν επικοινωνία μέσω αυτών των καναλιών. Ακόμα και οι μεγαλύτερες γενιές λόγω της πανδημίας έχουν εξοικειωθεί με την τεχνολογία και τα ψηφιακά εργαλεία .
Από την άλλη αυτό που βιώνουμε μας έδωσε το μήνυμα ότι ο τρόπος επικοινωνίας αλλάζει. Στη μετά κορωνοϊού εποχή, θεωρώ ότι το μοντέλο επικοινωνίας θα είναι μικτό, με δια ζώσης και ψηφιακή επικοινωνία, δίνοντας επιλογή στους πελάτες για ψηφιακή ή μη επικοινωνια. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ξέρουμε ακριβώς τι ζητά και αντίστοιχα να συμπεριφερόμαστε στα θέλω του.
Ο ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, VICE PRESIDENT & GENERAL MANAGER ΣΤΗ MEGA BROKERS ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ
Οι σύγχρονοι πελάτες θέλουν να έχουν τον έλεγχο. Ιδανικά χρειάζεται ένας συνδυασμός επικοινωνίας. Υπάρχουν προϊόντα που ολοκληρώνονται οι αγορές μέσω διαδικτύου, αλλά υπάρχουν προϊόντα που χρειάζονται εξειδικευμένη γνώση, όπως είναι η υγεία, η δια ζώσης πώληση είναι καλύτερα.
Τα ψηφιακά προϊόντα και εργαλεία είναι επίσης πολύ σημαντικά, ειδικά σε εταιρικούς πελάτες και μεγάλες επιχειρήσεις. Οι σχέσεις με τους πελάτες βελτιώνονται με τα ψηφιακά εργαλεία, καθώς ενισχύουν την αίσθηση του ελέγχου των προϊόντων που κατέχουν.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΣ, CIO ΤΗΣ GENERALI HELLAS ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ
Υπάρχουν πολλές τεχνολογίες που θα αποτελέσουν το μέλλον του ασφαλιστικού τομέα. Ωστόσο πρέπει να διακριθούν σε τεχνολογίες που είναι ήδη διαθεσιμες για τις επιχειρήσεις και τις λεγόμενες αναδυόμενες οι οποίες έχουν μεγάλες πιθανότητες να μας απασχολήσουν θετικά. Το Internet of Things είναι μια τεχνολογία που είναι ήδη ώριμη και που μπορεί να απογειώσει την εμπειρία του πελάτη.
Τα IoT παράγουν μεγάλους όγκους δεδομένων, όποτε το στοίχημα είναι με machine learning να διαχειριστείς τα data και να διευκολύνεις την ασφαλιστική σου εταιρεία, όπως για παράδειγμα το underwriting να αυτοματοποιηθεί μέσω των δεδομένων. Μια άλλη τεχνολογία που δεν είναι τόσο ώριμη αλλά έχει εφαρμογή στον ασφαλιστικό τομέα είναι το blockchain.
Ένα άλλο κομμάτι είναι το geolocation, καθώς μπορούν να βοηθήσουνε στο assessment του κίνδυνου για φυσικές καταστροφές και καιρικά φαινόμενα. Τέλος, το quantum computing είναι μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία που θα κυριαρχήσει σε όλους τους τομείς αλλά και στον ασφαλιστικό μας κλάδο.
Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, SENIOR MEMBER OF I.T., BUSINESS ANALYSIS & SOFTWARE DEVELOPMENT, GROUPAMA ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ BLOCKCHAIN ΚΑΙ BIG DATA ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΚΛΑΔΟΣ
Λίγο πολύ όλες οι εταιρείες θέλουν την τεχνολογία. Βλέπουμε μια τάση όλες οι μεγάλες εταιρείες να θέλουν να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα για να προσελκύσουν τους πελάτες τους.
Είναι πολλές, τα IoT, το Blockchain, η τεχνητή νοημοσύνη. Το Blockchain είναι μια τεχνολογία που πρέπει να δώσουμε προσοχή γιατί διανύουμε την tele εποχή αλλά και την εποχή όπου προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα. Μια άλλη τεχνολογία είναι το big data γιατί γίνονται σημαντικές επενδύσεις σε τομείς όπως το customer value αλλά και στην ασφάλεια συστημάτων με στόχο να γίνουν data driven επιχειρήσεις με στόχο την εξατομίκευση και προσωποποιημένες παροχές ασφάλισης.
Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΖΕΡΒΑΣ, DEPUTY IT MANAGER ΤΗΣ DYNAMIS ASFALISTIKI ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ Ο ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ
Πρέπει να ακολουθήσουμε όχι σαν αυτοσκοπό αλλά για να μας δώσει καλύτερα αποτελέσματα. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι αναγκαίος καθώς οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. Οι δυσκολίες υιοθέτησης των τεχνολογιών έγκεινται κυρίως στην κουλτούρα των οργανισμών κατά πόσο είναι ανοιχτή στην εκπαίδευση και την κατάρτιση του προσωπικού αλλά και στην ευελιξία που διαθέτει σχετικά με τα συστήματά της.
Το συνέδριο φιλοξένησε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς, αλλά και πλήθος ξένων ομιλητών, όπως για παράδειγμα ο Nalen Naidoo, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Liberty Fund, ο οποίος έδωσε μια πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα ομιλία σχετικά με την πελατοκεντρική προσέγγιση και τις νέες τάσεις που επικρατούν στο customer service στο παγκόσμιο ασφαλιστικό γίγνεσθαι.
Παράλληλα, οι CEOs Marijan Mumdziev και Annette King των insurtechs, Amodo και Galileo Platforms αντίστοιχα, έδωσαν το στίγμα των διεθνών παικτών που έχουν εισβάλει στην παραδοσιακή ασφαλιστική αγορά εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους οι insurtechs αποτελούν ίσως τον πιο επικερδή κλάδο του 2020 με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη από κάθε άλλο τομέα στον χρηματοικονομικό κλάδο.